Tervetuloa sivuillemme!

TARINA

Äänekoskelaisen ja Suolahtelaisen yrittäjän pojat kohtasivat yhteisten ystävien kautta. Yhteistyö kohdistui ensin kamppailulajeihin ja perustettiin Jigotai Kickboxing seura. Jarkko veti harjoituksia ja Peku treenasi sekä alkoi vaikuttamaan hallituksessa. Elämä oli upeaa, opiskeltiin, tehtiin töitä ja treenattiin, joskus vähän juhlittiinkin Jyväskylän yössä. Jyväskylä täynnä nuoria opiskelijoita oli otollinen paikka potkunyrkkeilyseuralle ja menestystä alkoi tulemaan monessa muodossa. Saimme kurssit täyteen ennätysajassa, treenaaminen oli todella kivaa ja uusia ystävyyksiä syntyi lukuisia määriä sekä ottelijat menestyivät kilpailuissa erinomaisesti. Lukuisten Suomenmestaruuksien lisäksi saavutettiin useampia Pohjoismaiden mestaruuksiakin. Pekun kanssa käytiin Norjassa kalassa, harrastettiin SRV ammuntaa ja pelattiin NHL:ää.

HIDAS KYPSYTTELY

Jarkon toimiessa maailmalla hankkeiden johtajana Pekun puhelin soi joka sunnuntai ja sparrasimme läpi haasteet, uusimmat opit ja oivallukset. Peku vetää perheyritystään eteenpäin ja kehittää stabiilit järjestelmät ja verkot.

Yhdessä perustettiin rallitalli ja järjestellään kavereille ikimuistoisia polttareita. Peku jatkoi Kickboxing liiton hallitukseen ja veti edelleen treenejä.

Jarkko veti kansainvälisiä IT transformaatiohankkeita, kovalla energialla ja innostavalla otteella. Kansainväliset kuviot kävivät tutuiksi HP:lla ja Nokialla, erilaiset yrityskulttuurit ja muutoksenjohtaminen muodostuvat vahvuuksiksi. Peku oli enemmänkin järkevä ja hillitty. Hänen vahvuudet korostuvat erityisesti yrityksen ja järjestöjen hallinto asioissa. Aikaa käytettiin lukuisien urheiluaktiviteettien kuten Wake boardingin ja lumilautailun parissa.  

Jarkkoa veti puoleensa kansainväliset haasteet ja niistä selviytyessä sekä onnistuessaan tuomat kicksit.  Strategia on kiinnostanut pikkupojasta asti ja sen oppiminen on tuntunut aina yhtä hyvältä niin kouluissa, armeijassa kuin käytännössäkin.

Nokian menestyneiden digitaalisen markkinoinnin ja verkkokaupan hankkeiden jälkeen Jarkko ryhtyi mentoriksi. Toimiessaan 6 eri toimialan johdon mentorina, tajusimme että kaikilla aloilla on paljon yhteistä; ihmiset johtavat ihmisiä, yrityksen maturiteetti tulee ihmisistä, intohimosta ja tekemisen laadusta sekä ulkoiset tekijät kuten trendit vaikuttavat meihin kaikkiin.

Pekulla yrityspuolella oli kovaa kasvua, vaikka kertaalleen iso asiakas vaihtuikin. Kansainväliset trendit vaikuttivat ja fokus pidettiin Pohjois-Euroopassa. 

TODELLINEN TESTAAMINEN JA HYÖDYNTÄMINEN

2012 ajatus yhteisestä yrityksestä oli kypsynyt niin paljon, että Peku lähti sijoittajaksi ja perustajaksi Jarkon ideoimaan virtuaalialusta startupiin. Pekun viettäessä enemmän ja enemmän aikaa Helsingissä ja viikonloput Englannissa kehitimme systemaattisesti yhtiötämme, haimme rahoitusta sekä vipuja ja saimme isoja asiakkaita niin Suomesta kuin maailmalta. Luottamus ja toisen osaamisen arvostaminen oli opittu jo vuosikymmen aiemmin ja yhteistyö oli helppoa. Toki kasvavalla yrityksellä oli omat haasteensa, rekrytoinneissa, rahoituksessa ja rakentaessa myyntiorganisaatiota, puhumattakaan tuotekehityksestä.

5,5 vuoden kova raataminen, yhteistyö ja myyntityö johti exitiin. Vaikka hyviä tarjouksia oli maailmalta, kaupat tehtiin lopulta suomalaisten kanssa. Aika oli kulunut kuin siivillä ja luottamus oli vain vahvistunut sekä todella tiedettiin, missä olemme kansainvälisestikin hyviä ja mitä jäi vielä parannettavaa.

UUDEN ALKU

Molemmilla herroilla on ollut aina haave tehdä töitä vain parhaiden kanssa. Yrityselämä on opettanut, että luottamus on vieläkin tärkeämpää. Aikaansaannokset, puhuvat puolestaan; yrittäjien pojat ovat pärjänneet siinä mitä on lähdetty tekemään jo reilut 20 vuotta. Meiltä löytyy intohimoa, draivia, kansainvälistä kokemusta ja fiksua ajattelua kohdata haasteet ja luoda uusia tarinoita.

Jarkolla on näkemystä ja kokemusta minkä avulla draivaaminen oikeaan suuntaan onnistuu luonnollisesti.

Pekulla on jalat maassa ja hän on kuin peruskallio. Hänellä on myös mahtavat verkostot Lontoossa. Hän on myös edelleen vapaaehtoistyössä mukana mm. Kauppakamarin hallituksessa.

PALVELUT

 • Johdon konsultointi – Hyvät ja selkeät strategiat. Auditoinnit ja katselmoinnit. Kansainvälisille markkinoille kasvu. Liiketoiminnan kehittäminen ja digitalisaatio. Ohjelmien muodostaminen strategiasta. Muutosjohtaminen. Tehokkuus ja kustannussäästöjä IT avulla (IT transformation). Loogiset kokonaisuudet ja projektit. Toteutus (execution) sekä jalkautus (deploymentit ja roll-outit). Vuokrajohtajia hyviin johtajatehtäviin.

 • Mentorointi – Aktiivinen kokemuksen ja tietämyksen jakaminen. Valmistaa kohtaamaan vaikeita tilanteita. Hapen antamista tiukoissa tilanteissa ja lisää aivokapasiteettia. Proaktiivinen ohjaus strategiaan ja toteutukseen. Validoi omia ajatuksiasi ja vältä sudenkuopat. Nosta onnistumisen todennäköisyyttä ja vähennä riskejä. Johtamisen ja vaikuttamisen kykyjen kasvattaminen. Mentorointi on henkilökohtaista kasvua ja vaikutus pysyvää.

 • Neuvonanto – Kaikupohjaa ajatuksillesi. Tukea tiukoissa tilanteissa niin hyvissä kuin pahoissa. Käytössäsi tiimimme yhteinen osaaminen tarvitessasi. Nopea taattu vastaus.

 • Fasilitointi – Rahoituksen hakemisen palvelut. Avustaminen materiaalien kanssa (esim sijoittajaesitys). Valmistautuminen neuvotteluihin ja tapaamisiin. Verkostot käytettävissä kun haluat löytää sijoittajia, asiakkaita, toimittajia tai muita sidosryhmiä (kuten hallitusjäsenen). Kansainväliset kontaktit myynnin kasvattamiseen. Avustaminen julkisen rahoituksen hakemisessa (tuet ja tuotekehityslainat). Osuminen oikealla viestillä ja lähestymistavalla oikeaan kuulijaan oikealla ajoituksella.

  Meillä on perspektiiviä startupeista suuriin yhtiöihin eri elinkaaren vaiheissa.

  Meillä on menestystarinoita ja oppia virheistä.

  Meillä on kansainvälistä kokemusta useilta toimialoilta.

VAHVUUTEMME

 • Strategia sisältäen liiketoiminnan, myynnin & markkinoinnin, IT, R&D, talouden ja yritysjärjestelyt

 • Tiekartta kuinka päästä tavoitteisiin. Maturiteetin nostaminen ja jalkautettavat askelmerkit.

 • Mentorointi proaktiivisesti jaetaan kokemusta ja tietämystä.

 • Neuvonanto tarvitessasi käytössäsi yhteinen osaamisemme.

 • Kansainvälistymisen suunnitteleminen ja maailmalle menemisen avustaminen

 • Innovointi erilaisten toimialojen ja toimintojen (esim. uusi liiketoiminta, ansaintalogiikka, menetelmät, ohjelmistot) alueilla

 • Konseptointi liiketoimintamallit, operatiiviset mallit, prosessien suunnittelu ja takaisinmallinnus

 • Projektien johtaminen perinteinen ohjelmien ja projektien johtaminen ja hallinnointi

 • Tuotehallinta tuotteen ominaisuuksien luominen ja kehittäminen, backlog ylläpito ja elinkaarenhallinta

 • R&D johtaminen ja mahdollistaminen ketterä kehitys

 • R&D resurssit oikeanlaiset resurssit tarpeen mukaan.

 • Digitalisaation uudet ansaintamallit

 • IT muutos kustannusoptimointi ja automaatio

 • Muutosjohtaminen kuinka tehdä sujuva siirtyminen muutokseen

 • Hankinta (esim IT palvelujen ostaminen) tuki ja ohjaus (olemme sinun puolellasi)

 • Talous talouden mallinnus ja katselmointi sisältäen kassavirta, ansaintamallit, tuloslaskelma ja tase

 • Due Digigence valmius tarkastukseen ja tuki niin sijoituksissa kuin yritysjärjestelyissä (sisältäen hallinto, talous ja teknologia)

 • Hyvä hallinto tarkoituksenmukainen määrä byrokratiaa (organisaatiorakenne, raportointi, läpinäkyvyys)

 • Hallitus vahvistaminen, osaamisen ja monipuolisuuden kasvattaminen, lisäarvon rakentaminen, oikeanlainen vaatiminen ja ohjaus omistaja-arvon kasvattamiseen

 • Kamppailulajit työn ja yksityiselämän onnistunut yhdistäminen sekä kokonaisvaltainen hyvinvointi

 • Smart lab varmista ideasi onnistuneeseen toteutukseen
True Routa 2020 © All rights reserved